Hej och varmt välkomna!

På resebloggen Atlas kommer vi publicera bilder och inlägg från äventyr vi varit med om. Ibland från någon spännande dagsutflykt, vid annat tillfälle från semesterresa som gjorts. Det kommer studsa mellan högt och lågt, ibland spännande, andra gånger mindre exalterande men kanske lärorikt eller bara vackert.

Intresseområden styr majoriteten av utflykterna så några foton på fiskespön lär ni knappast hitta på denna sida. Däremot desto mer utflykter i skog och natur med allehanda motiv på agendan. Ibland ovan jord, någon gång under jord.

Platser som besöks är tillåtna att besöka vid angiven tidpunkt och om objekten inte bör exponeras i onödan på grund av framtida överexponering av klotter eller vandalisering, struntar vi i att ange vart objektet eller bilderna är tagna.

UE Urban Exploration är en livsstil som kräver finess och egen efterforskning. Letar du länge nog finner du plötsligt det som inte fanns där nyss. Mottot är att finna, fotografera och lämna orört, aldrig förstöra.

Inte allt för sällan kommer inläggen domineras av gamla bunkrar, fort, fundament och annan arkitektur i fortifikatorisk stil, då ett visst mått av militärhistoria finns.

Speciellt epoken Kalla Kriget – kriget som aldrig kom, har fångat intresset sedan barnsben. Hur kom det sig att Sverige hade världens fjärde största flygvapen en gång i tiden? Hur skulle landet fortsätta styras även när det blivit ockuperat av den lede Fi? Fake News skulle bekämpas redan på 50-talet men hur skulle medborgarna veta vad som var sant eller falskt?

En del av svaren är lätta att googla och få svar på, andra kanske kräver ett större mått av likasinnat intresse. Vissa sanningar kanske får fortsätta kittla lite och bara späda på konspirationerna.

Hur som helst är ni alla varmt välkomna att följa oss här på vår reseblogg Atlas. Jag som skriver är Möpen Christer och vid min sida har jag suveräna fotografen Anne-Marie. Bilderna hon tar och motiven hon hittar får de flesta av oss att häpna.

God fortsättning på det nya året!

Christer & Anne-Marie