Nedan följer lite bilder tagna under en dagstur en lördag i januari. Målet med resan var just att resa, bara komma ut och bränna lite julmat. Inga specifika koordinater var angivna innan. Ratten styrdes norrut och in längs oplogade vägar så ofta vi vågade och det gick att köra. Nedan följer resultatet.

Lite överraskade blev vi allt när denna väl använda husvagn dök upp mitt ute i skogen. Den såg ut att ha haft sin storhetstid för rätt många år sedan och numera bara inväntar sitt öde och förmultna i det eviga kretsloppet.

Ödehus är så spännande! Att finna dem är inte helt lätt men när det lyckas är det som att vinna på lotto ;-). Denna fastighet var i välbevarat skick och helt oförstörd, inga vandaler eller klottrare har ännu funnit huset vilket känns bra. Tidskrifterna vi fann var från 2002 så skapligt länge har det fått vila i sin ensamhet i skogen.

Den mysiga lekstugan tillhör ödehuset. Mängder av leksaker låg prydligt uppställda i väntan på att barnen en vacker dag skall komma åter.

Gardinerna hängde prydligt i alla rum och fyller fortfarande sin funktion. Lite spökligt kändes det allt.

En kvarglömd kastrull, simglasögon och badmintonracket prydde golvet på den inbjudande verandan. Vi funderade mycket på hemvägen över husets öde. Vad hände med dem som tidigare levde där? Vart tog de vägen och varför lämnades allt kvar där det låg nu 17 år senare? Någon bilväg till huset fanns inte överhuvudtaget, hur levde de och varför så spartanskt som det måste ha varit?

På hemvägen passade vi på att ta svängen förbi det udda inslaget som går att finna en bit ut i skogen mellan orterna Karlskoga och Nora. Tre ståtliga kameler, mamma, pappa och barn. Alltid nyfikna! På något sätt blir vi alltid glada över att se dessa märkliga djur i en miljö man inte förväntar sig finna dem. Ett kul inslag i naturen.

Vi ses framöver!

Christer och Anne-Marie